Miljödiplomering enligt Svensk Miljöbas

Kontakt

Madelene Schöld

Madelene Schöld

Senior Consultant
Tel: +46 10 615 55 59
Ställer era kunder krav på miljöledningssystem? Ökar ett miljöledningssystem er chans att vinna upphandlingar? Eller vill ni helt enkelt utveckla er verksamhet och jobba systematiskt med miljöfrågor? Då kan vi hjälpa er att införa ett enkelt och resurseffektivt miljöledningssystem samt verifiera resultatet genom att miljödiplomera er verksamhet.
Att ha ett väl fungerande miljöledningssystem visar inte bara att verksamheten har ett aktivt miljöarbete, det gör er också konkurrenskraftiga, kostnadseffektiva och inger förtroende.

Ramboll är godkända utfärdare av miljödiplom enligt Svensk Miljöbas, samt har flera godkända revisorer vilket gör att vi kan erbjuda helhetslösningar för verksamheter som vill bli, eller är miljödiplomerade.

Miljödiplomering kan användas av alla verksamheter i alla storlekar, men lämpar sig särskilt bra för små och medelstora verksamheter med behov av ett miljöledningssystem med mindre dokumentation och lägre kostnader. Ramboll erbjuder alla företag som anlitar oss som utfärdare en gratis lagbevakningstjänst anpassad till miljödiplomerade företag.

Systemet bygger på en kravstandard framtagen av Svensk Miljöbas och baseras på grundkraven i ISO 14001 och EMAS. Detta innebär att verksamheter som är miljödiplomerade har ett bra grundarbete om de har behov att gå vidare till en certifiering enligt ISO 14001 eller EMAS. De största skillnaderna mellan systemen är att miljödiplomeringen ställer färre krav på dokumentstyrning, avvikelsehantering samt skriftliga rutiner, och istället har mer fokus på faktiska miljöförbättringar.

Ramboll Sverige

Ramboll Sverige
Huvudkontor: Krukmakargatan 21, Stockholm
Postadress: Box 17009
104 62 Stockholm
Tel:+46 (0)10 615 60 00

Mail: infosverige@ramboll.se