Hotell & semesteranläggningar

Hotell och semesteranläggningar har två funktioner: de är dels bekväma platser att bo på när man reser och dels ofta landmärken som lockar till sig turister och besökare. Ramboll kombinerar expertis i världsklass med en djupt rotad förståelse för lokala sammanhang för alla hotellprojekt.

Daniel Daagarsson

Daniel Daagarsson

Senior market manager
Tel: +46 10 615 68 53

Vi utmärker oss i förhållande till våra konkurrenter genom att vi har en hängiven hotellsektorgrupp som ser till bästa praxis och integrerar den senaste tekniken. 

Specialister på hotell och semesteranläggningar

Våra specialister på hotell och semesteranläggningar består av representanter från multidisciplinära tekniska avdelningar, bland andra ingenjörer inom mekanik och el, väg- och vatten- och byggnadsingenjörer, brandtekniker, akustikkonsulter och miljötekniker. Detta ger Ramboll den erfarenhet som behövs för att utforma och konstruera minnesvärda byggnader och effektiv infrastruktur för rese-, semester- och turistbranschen.

Integrering av banbrytande teknik

Banbrytande förnybar teknik har spelat en viktig roll i energilösningarna för hotell under de senaste 30 åren. Nästan alla hotell har verksamhet dygnet runt, alla dagar, vilket leder till att de även är en av de största kommersiella energiförbrukarna. Den här kontinuerliga hotellverksamheten fungerar mycket effektivt med förnybara energikällor, eftersom de då kan nå sin fulla driftseffektivitet.

Betydande driftkostnadsbesparingar uppnås med lämpligt val av förnybar teknik. Rambolls tekniker har utvecklat några mycket innovativa lösningar för att minimera hotellens driftkostnader och har varit ansvariga för utvecklingen av den största lösningen för jordvärme för hotell i Storbritannien.

Förståelse för gästupplevelsen

Det är mycket viktigt att ha fullständig förståelse för gästens upplevelse och att dennes resa och hela vistelse blir lyckad, från bokning ända fram till utcheckning och avresa. Denna förståelse är särskilt relevant för mekaniska och elektriska lösningar, som ska garantera gästens bekvämlighet.

Den omgivning som gästen upplever när de befinner sig på hotellanläggningen måste noggrant kontrolleras och övervakas för att säkerställa att temperatur, fuktighet samt buller och ljusnivåer skapar behagliga och lämpliga miljöer som är relevanta för platsen i byggnaden.

Gäster som spenderar relativt liten tid på hotellet vill inte möta komplexa kontrollsystem för att styra belysning, TV, persienner o.s.v. Därför ligger ansvaret på byggnadens servicedesigner att säkerställa enkel användning. Det ska finnas gott om varmvatten direkt och de akustiska kvaliteterna i byggnadens material och servicesystem ska garantera en behaglig nattsömn.