Ny satsning ska skapa 1000 start-ups

24 november 2020
Tillsammans med 13 andra ledande företag i Sverige deltar Ramboll i initiativet Restart the future med målet att bygga 1000 nya företag, generera nya jobb och skapa en starkare framtidsoptimism i Sverige.
Läs mer på restartthefuture.com

Läs mer på restartthefuture.com

KONTAKT

Maria Tegin

Maria Tegin

PR Manager
Tel: +46 10 615 64 71
M: +46 70 293 99 24
Anette Seger

Anette Seger

VD Ramboll Sverige
Tel: +46 10 615 63 29

Idén till Restart the future föddes i våras när coronapandemin slog till på allvar. Nu lanseras projektet som kommer att pågå under ett år. 

- Initiativ för att minska arbetslösheten, öka optimismen och coacha start-ups är i linje med våra värderingar. Om vi som samhällsutvecklare kan vara med och bidra till en bättre framtid vill och ska vi göra det. Nu är en viktig tid att stötta idéer, innovation och eldsjälar, säger Niklas Sörensen, vd för Ramboll.

Restart the future är ett initiativ av det globala riskkapitalföretaget Antler. Satsningen backas förutom Ramboll även av Ericsson, Carnegie, Stena Metall, Nordea, Amazon Web Services, Max Matthiessen, ARC, Lannebo Fonder, Werlabs, Mavenir, Mondial och Baker McKenzie.

Ramboll kommer att vara aktiva i initiativet på flera olika sätt.  Bland annat genom att bidra med kontakter i branschen för att kunna testa idéer. 

- Vi kommer att coacha de idéer som är relevanta för att utveckla vår sektor. Det ska bli spännande att se vad som kommer fram och att vara med och välja ut de bästa idéerna, säger Niklas Sörensen.

Satsningen består av tre olika delar; entreprenörsskola, tävling för affärsidéer samt coachning och events med framgångsrika entreprenörer och företagsledare. 

Läs mer om Restart the Future