Filipe Ângelo, Enhetschef

Se lediga jobb

Filipe Ângelo

Senior Chief Consultant

T: +45 5161 7051

Min roll

Som enhetschef inom Rambolls division för offshore-vindkraft hanterar jag projekt med kunder från hela världen och förser dem med hållbara och kostnadseffektiva lösningar.

Omfattande bakgrund och expertis

När jag flyttade till Danmark från Portugal visste jag att det skulle bli en stor förändring. Jag var beredd på regn, blåst och snö och visste att jag skulle behöva ett extra lager kläder för att överleva. Men jag skulle också komma till ett jobb i ett av de ledande länderna inom vindkraft och mer specifikt inom offshore-fundament för vindkraftverk.

Vid utformning av vindkraftverk till havs finns det många parametrar att ta hänsyn till: vind, vågor, geotekniska profiler, tillgång, säkerhet - you name it. För att hitta en optimal lösning måste man inkludera en rad olika specialiteter. På Ramboll har vi så många människor med olika bakgrund och kompetensområden, och det tycker jag är en av de största styrkorna med vår organisation.

Påverka klimatförändringarna

Det är en fascinerande process att se något du skissat på i en ritning bli verklighet. Med vindkraftverk till havs är det ganska speciellt eftersom de ibland är högre än till och med Big Ben. Sätt en turbin på toppen och de kan till och med bli högre än Eiffeltornet!

Jag tror att alla drivs av något, oavsett om du är ingenjör eller inte. Men för mig är det givande att veta att jag gör något som är bra för miljön och för samhället på lång sikt. Vi kanske inte ser effekterna just nu, men jag är övertygad om - och jag tror mina kollegor håller med - att det vi gör är positivt i relation till klimatförändringarna.

En dröm är att leva tillräckligt länge för att vara med om ett samhälle som drivs enbart på förnybara energikällor. Det skulle verkligen vara något.