Rekryteringsprocessen

Se lediga jobb

Innan du söker en tjänst hos oss rekommenderar vi att du bekantar dig med våra affärsområden. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta den avdelningschef som anges i rekryteringsannonsen. Rekryteringsprocessen på Ramboll kan variera beroende på vilken position du ansöker om och i vilket land tjänsten är baserad.

Ansökan

Din ansökan bör avspegla vem du är som person. Glöm inte att motivera varför du söker det specifika jobbet och att bifoga ett aktuellt CV, inklusive en detaljerad beskrivning av dina yrkeskunskaper.

Efter att ha skickat in din ansökan via vår onlinetjänst, kommer dina färdigheter och erfarenheter att bedömas av våra rekryterare. Om de bedömer att du kan passa för tjänsten, kommer de att kontakta dig för en telefon- eller videointervju eller för att träffa dig personligen.

Intervju 

Vid den inledande intervjun kommer du vanligtvis att träffa den rekryteringsansvarige, som också ansvarar för det affärsområde eller avdelning som tjänsten du har ansökt tillhör. Du kommer då att få veta mer om Ramboll och den aktuella tjänsten. Och de vill naturligtvis veta mer om dig och lära känna dig bättre.

Om du blir kallad till en andra intervju, träffar du vanligtvis en representant från HR och/eller andra medlemmar i teamet. Beroende på vilken tjänst du ansökt om, kan vi komma att be dig att fylla i ett bedömningstest innan du får ett formellt erbjudande.

Videointervju

2020 har gjort oss mer digitala i hur vi möts och videointervjuer har blivit allt vanligare  i våra rekryteringsprocesser. För att på bästa sätt göra videointervjun till ett lyckat möte har vi några tips och råd både inför och under intervjun. 

Läs mer: Tips på förberedelser inför din videointervju

Vi är alltid på jakt efter nya talanger för att fylla våra lediga platser. Här är några tips på hur du kan skriva en bra ansökan.

Vi tar dagligen emot ett stort antal ansökningar, både till utannonserade tjänster men även spontanansökningar - ett faktum som gläder oss enormt. Av denna anledning behöver din ansökan vara intressant och spännande nog att sticka ut från mängden. Din ansökan ger dig möjlighet att fånga vårt intresse och därmed ta det första steget på vägen till en arbetsintervju.

Tio tips när du söker jobb hos Ramboll

01 Läs arbetsbeskrivningen noga
Det måste framgå av din ansökan att du har förstått innehållet i arbetsbeskrivningen korrekt.

02 Berätta om relevant erfarenhet
Berätta för oss vilka erfarenheter dina studier, tidigare studentjobb, praktikplatser, projekt etc. som du kan dra nytta av.

03 Förklara varför just du passar för rollen
Du bör kunna presentera övertygande argument för hur du matchar jobbkraven.

04 Låt din motivation skina igenom
Förklara varför du vill arbeta på Ramboll och hur du tror att du kan bidra.

05 Uttryck dina värderingar
Berätta för oss vad som är viktigt i ditt arbetsliv.

06 Visa oss vem du är
Din personlighet måste skina igenom så att vi får ett intryck av dig som person.

07 Skriv ett CV
Ditt CV måste som ett minimum innehålla personlig kontaktinformation: Fullständigt namn, adress, mobil, e-post etc., relevant utbildning, arbetslivserfarenhet och relevanta ansvarsområden som du har haft. Avsluta ditt CV med att berätta lite om din fritid, t.ex. sportaktiviteter eller specialintressen. Se gärna till att det finns ett sidnummer på varje sida.

08 Inkludera andra meriter
Har du exempelvis erfarenhet av internationellt arbete, ledarskap erhållen från studentjobb eller andra positioner, ideellt arbete – berätta gärna om det!

09 Håll det kort
Din ansökan måste vara koncentrerad och korrekt - ungefär en A4-sida.

10 Var strukturerad
Var noga med att strukturera och ordna informationen i ditt CV och ansökan.

Se lediga jobb här.

Spontanansökan

Du kan göra en spontanansökan via den här sidan. Vi kontaktar dig när tjänster som överensstämmer med din profil blir lediga.