Innovation en del av Ramboll

Se lediga jobb

Därför tar vi innovation på allvar. Vår ambition är att bli den digitala ledaren i vår bransch.

För att göra detta utforskar vi ständigt och överväger nya koncept, metoder och teknologier som skapar mer värde och förbättrar alla våra lösningar.

Till exempel använder vi avancerad 3D-modellering på stora byggprojekt för att hjälpa kunder att bättre visualisera projekt, vilket sparar tid och pengar. Och vi är banbrytande inom Green BIM (Building Information Modeling) som stödjer hållbar design av byggnader.

Vi visar också vägen när det gäller så kallade digitala tvillingar, banbrytande teknik som möjliggör en virtuell kopia av en process, produkt eller tjänst som produceras så att funktioner kan testas och problem lösas innan de ens uppstår.

Att säkerställa innovation - en del av vår vardag

Ramboll sysselsätter 15 500 experter globalt, och att utnyttja denna enorma kompetens är en av våra huvudprioriteringar.

För att stimulera denna potential har vi nyligen lanserat ett omfattande innovationsprogram. ‘Innovation Accelerator’underlättar systematiskt nya idéer inom Ramboll och hjälper oss att snabbt leverera verkligt värde.

År 2018 skickade 276 medarbetare in sina idéer och 70 deltagare från 16 länder valdes ut för att testa dem. Efter fyra omgångar av finslipande av sina idéer hade lagen sedan chansen att presentera sina idéer i syfte att nå ut med dem på marknaden.

Självklart handlar det inte bara om att identifiera nya, bra idéer. Vi inser att innovation är kulturellt betingat och det är därför det går som en röd tråd genom hela företaget. Att arbeta i tvärvetenskapliga projektgrupper säkerställer en helhetssyn och främjar en miljö där varje gruppmedlems passion och kompetens hjälper till att staka ut riktningen för sina medarbetare.